Vitalo

Profile
Francis Demuynck maakt voor uw bedrijf een management rapportering op maat. Hij onderzoekt de noden, en gaat met de data van uw onderneming aan de slag. Als excel-wizard zet hij een systematiek op die voor de zaakvoerder ende interne boekhouder gemakkelijk te gebruiken is. Geen business intelligence met onderliggend een zwaar ERP-programma, maar een excel tool als leidraad voor de zaakvoerder, die helpt bij het verder ontwikkelen van een dashboard met de juiste KPI’s. Francis focust zich op KMO's, waar een interne boekhouder actief is.  Die heeft de  dagdagelijkse verrichtingen perfect onder controle, maar heeft niet altijd de tijd om dieper in te gaan op de cijfers.  De boekhouder rekent op het extern boekhoudkantoor, dat meestal door een fiscale bril kijkt.

Een sterk boekhoudkantoor zal de ondernemer bijstaan in vraagstukken rond BTW en fiscaliteit.  “Waar kunnen we fiscaal optimaliseren, de VAA en de personenbelasting zo laag mogelijk houden, waar zijn de valkuilen in de BTW-administratie en hoe kunnen we die vermijden, …?”

Er wordt in heel wat gevallen te weinig aandacht besteed aan de interne rapportering van de dagelijkse operationele werking.   

Francis spitst zich toe op deze operationele werking, en doet dit op basis van zijn jarenlange ervaring als extern consultant in Finance.  “Wat zijn de bruto marges? Wat zijn onze hard runners?  Hoe evolueert de voorraad? Wat zijn onze overheadkosten per afdeling ?  Is het huidig systeem performant genoeg, of moeten we investeren in iets anders?”

Je kan bij Francis Demuynck ook terecht als je op zoek bent naar een interim financial manager of een internal controller.  

Hij omschrijft zichzelf als volgt:


Operationele management rapportering
budgettering, forecasting, controlling, key user bij implementatie van ERP projecten (Microsoft Navision)
Generalist
Excel wizard


Een aantal referenties zijn:


LEIEDAL intercommunale - Stafmedewerker Boekhouding en Finance. 


Finance & controlling,  budgettering, opstellen begrotingen binnen een organisatie op projectbasis, opvolging en aanbestedingen van leningen
Implementatie Microsoft Navision – opzetten van de diverse digitale flows van verkoopfacturatie op projectbasis, aankoopbeheer en digitale verwerking, 


HADEFIS - Corporate coaching in Finance, Investments & Strategy

Opvolging diverse bedrijven binnen de portefeuille 
Assistentie en voorbereiding raad van bestuur en algemene vergadering in diverse vennootschappen
Algemene boekhouding, controlling en management rapportering
Business Angels Network Vlaanderen – assistentie deal making


VITALO – Thermo forming – Assistant controller

Assistent van de CFO
Credit control, budgettering, costing, controlling
Management rapportering
Naast deze activiteiten, ontwikkelde Francis samen met zijn partner een unieke service voor kleine ondernemers, die moeilijkheden ondervinden op het ogenblik dat ze ziek of arbeidsongeschikt zijn.  

KOFonds staat voor het Kleine Ondernemers Fonds, en is een solidair netwerk van ondernemers.

In het geval dat je geconfronteerd wordt met ziekte of arbeidsongeschiktheid, word je door jouw netwerk ondersteund met een schenking, bovenop de ziekte-uitkering die je krijgt van de sociale zekerheid.

Maak kennis met KOFOnds op www.kofonds.be