Belangrijke aanpassingen voor de KMO Portefeuille subsidie
Belangrijke aanpassingen voor de KMO Portefeuille subsidie

De KMO-Portefeuille

Het is een laagdrempelige subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid waardoor ondernemers financiële steun krijgen bij aankoop van opleiding en adviesdiensten.

Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, Hilde Crevits heeft zeer recentelijk een wijziging van de KMO-Portefeuille goedgekeurd.

De ontwikkeling van competenties of het aankopen van kennis van buiten de onderneming wordt naar de toekomst toe zeker nog verder aangemoedigd. De kwaliteit en de groei van kmo’s stimuleren, blijft cruciaal. Wel worden de steunpercentages in het kader van de kmo-portefeuille vanaf 1 december 2019 aangepast.

Een kleine onderneming die tot nu toe via de kmo-portefeuille, in opleiding en adviezen investeerde, kreeg 40% steun van de Vlaamse overheid. Een middelgrote onderneming kreeg 30%. Vanaf 1 december worden deze percentages respectievelijk naar 30% en 20% bijgestuurd.

Ook het plafondbedrag wordt aangepast. Daar waar het steunplafond voorheen maximum 10.000 euro voor kleine ondernemingen en 15.000 euro voor middelgrote ondernemingen bedroeg, zal het maximum plafond voor alle kmo’s vanaf 1 januari 2020, 7.500 euro bedragen.

Wenst u meer informatie over deze wijziging?

Dan verwijzen we u graag door naar Agentschap Innoveren en Ondernemen – dienst Kmo-Portefeuille

 

Eva De Bruycker
Office Management
Eva ondersteunt onze organisatie, leden en klanten.