Breinpiraten on the move
Breinpiraten on the move

Ik wel

Na ieder netwerkmoment ga ik met de prooi van de dag naar huis, vastberaden om deze keer wel aan de slag te gaan met de visitekaartjes die ik gesprokkeld heb.  

Deze keer zal ik iedereen toevoegen op LinkedIn, op Facebook, een mailtje sturen. Deze keer zal ik deze contacten echt niet koud laten worden.

Maar eens terug op het bedrijf belanden ze op een stapeltje op mijn bureau omdat ik eerst de agenda moet checken, de mails moet beantwoorden, een aantal hoogdringende telefoontjes moet plegen.

Pas een aantal dagen later, in het beste geval, neem ik deze stapel terug ter hand om in actie te stappen. En wat blijkt…. Het blijft bij mooie visitekaartjes waar de desbetreffende ondernemer zijn tijd en geld heeft ingestoken.  

Ik kan er geen gezicht meer opplakken. In veel gevallen kan ik me zelfs met moeite nog het gesprek herinneren dat ik met de mens achter het kaartje heb gehad…

Vanuit dit besef ben ik met andere ondernemers gaan praten.  En wat blijkt… ik ben niet de enige….

En vanaf dat moment besef ik dat ik lijd aan het netwerk-syndroom.

Het tijd steken in netwerk-events, een gezellige kop koffie en een vrijblijvende babbel maar er achteraf niets meer mee doen.

Ik ben gaan dromen…

En gelukkig voor mij dromen de Breinpiraten altijd mee. (Ergens hebben wij een droomschip liggen waar de meest fantastische ideeën vorm krijgen.)

En één van die ideeën namen we mee naar ons actieschip en werd Anders Netwerken boven de doopvont gehouden.  

We gaan vanaf nu netwerken vanuit de kracht van de mens en niet meer vanuit het kaartje.  We gaan de mens achter de ondernemer naar boven halen. Op een ontspannen manier…

Gedaan met het contacten leggen vanuit de ingesteldheid van die kan mij zoveel omzet opbrengen. We gaan netwerken vanuit de kracht van de relatie, van de mens…

 

Communicatie-mentor
Lore weet als geen ander een publiek te boeien.