Anny Piessens
Burn-out & Stressmanagement Coach
Burn-out preventie & stressmanagement
Anny geeft advies en coaching bij stress en burn-out aan managers en leidinggevenden.

Heb je altijd sterk in je schoenen gestaan maar voel je stilaan de grond onder je voeten wegschuiven? 

Je bent ambitieus en hebt doorzettingsvermogen. Je inzet en je karakter hebben je gebracht waar je nu staat in het leven. Maar dreig je stillaan zelf het slachtoffer te worden hiervan?

Je wil als leidinggevende je team zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen. Maar voel je zelf ook af en toe de nood aan een helpende hand of ondersteuning door je leidinggevende. Voel je je in die zin aan je lot overgelaten?

Wees gerust: je bent niet alleen. Toch is het vaak moeilijk om toe te geven dat je in drijfzand bent terecht gekomen.

Zelf heb ik 25 jaar deel uitgemaakt van het management bij verschillende bedrijven in heel uiteenlopende sectoren. Met – jawel - de gevreesde burn-out als gevolg. Dit deed me beslissen om het roer om te gooien en zelf leidinggevenden te ondersteunen wanneer ze voelen dat ze de pedalen kwijt zijn of zich ongelukkig voelen in hun job of werkomgeving.

Qua aanpak ga ik steeds uit van een positieve benadering en vanuit het vertrouwen dat voor elke situatie en elk probleem een oplossing te vinden is. 

Een belangrijke doelstelling hierbij is om burn-out en stress uit de taboesfeer te halen. Dat kan door de problemen te benoemen en ze bespreekbaar te maken, zowel persoonlijk als binnen het bedrijf.  Een goede communicatie over persoonlijke én interpersoonlijke kwesties bevordert een betere samenwerking tussen de top van het bedrijf, het (middel)management en alle andere werknemers.

Ik ben gecertificeerd burn-out coach en volgde mijn opleiding o.a. bij Dr. Luc Swinnen.

Expertise:        

  • Burn-out coach
  • Neuroscience bij coaching en training             
  • Human Resource management (UA - Universiteit Antwerpen)
  • Organisatie en management (UA - Universiteit Antwerpen)
  • Ondernemen en managen (UA - Universiteit Antwerpen)
  • Inspirerend en motiverend leiderschap
 

Blog